Meerdaagse uitstap in Hanenbos

Meerdaagse uitstap in Hanenbos

Voor meerdaagse uitstappen is iedereen welkom in Hanenbos

Zoek je als leerkracht een plaats voor je bosklassen, ben je als bestuur van een sportclub op zoek naar een geschikte locatie voor jullie sportkamp, houd je binnenkort een vergadering of een teambuilding met collega’s, organiseer je voor je bedrijf meerdaagse evenementen? Of wil je met je cultuurvereniging in alle rust enkele dagen na elkaar volledig in een productie of voorstelling duiken? Een verlengd weekendje weg met familie of vrienden? Het kan allemaal in Hanenbos.

Ons domein ligt midden in een prachtig bos in de groene rand van Brussel. Toch is het gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of zelfs met de fiets! Uiteraard ook met de auto, maar hoe duurzamer het vervoer, hoe beter, natuurlijk!

Overnachten tijdens je meerdaagse uitstap in Hanenbos?

Plaats genoeg voor jouw klas, team, familie en vrienden, want in Hanenbos kunnen in totaal 110 personen overnachten. Verblijven doe je in een-, twee-, vier- en zespersoonskamers. Een aantal kamers zijn ingericht voor rolstoelgebruikers of personen met beperktere mobiliteit. Op elke kamer is minstens een wastafel. Er zijn kamers met afzonderlijke douches of douches in de gang. Toiletten vind je altijd in de gang.

Is jouw groep niet groter dan 20 personen en wil je tijdens jullie meerdaagse uitstap wat meer privacy? Reserveer dan zeker ons appartement! Verdeeld over 2 verdiepingen is alles voorzien wat je groep nodig heeft om te verblijven. Bovendien omvat het appartement nog 2 kleine vergaderruimtes.

Over vergaderen gesproken: het domein Hanenbos heeft nog meer geschikte ruimtes om met je team of groep te overleggen! 

Eten en drinken tijdens je meerdaagse uitstap 

Tijdens een meerdaagse uitstap is niet alleen de accommodatie belangrijk, uiteraard willen jullie er ook graag eten en drinken. En daarvoor zijn we in Hanenbos goed uitgerust! Keuze te over, want in ons restaurant serveren we drie heerlijke maaltijden per dag. Voor ieder wat wils!

Een uitgebreid ontbijt om voldoende energie op te doen voor een avontuurlijke dag in de natuur, een lunchmenu met saladbar om op tijd de batterijen weer op te laden en een avondmaal om de dag met smaak af te ronden. Zijn er voor je groep specifieke voedingswensen, zoals vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij of halal? Laat het ons weten vóór je aankomst en we houden er zoveel mogelijk rekening mee! Donderdag is bij ons Veggiedag, maar we zijn er haast 100% zeker van dat niemand het stukje vlees op het bord zal missen!

Voor een persoonlijke toets tijdens je meerdaagse uitstap, is naast het smullen van heerlijke maaltijden in het restaurant, ook catering op maat een optie. Er zijn vele mogelijkheden, dus neem zeker contact met ons op voor meer informatie.

Trouwens, hadden we al in je oor gefluisterd dat het afronden van de dag ook nog ietsjes later op de avond mogelijk is? Strek na een dagje vergaderen ’s avonds de benen op de dansvloer, praat met vrienden of collega’s na met een frisse pint in de gezellige bar, geniet nog samen buiten op het terras van een heerlijke zomeravond…

Wanneer mogen we jou en je groep verwelkomen voor een meerdaagse uitstap in Hanenbos? 

Tijdens een meerdaagse uitstap in Hanenbos is verveling onmogelijk

In en rond Hanenbos zijn er zoveel mogelijkheden voor allerhande activiteiten! Het woord verveling staat dus niet in het Hanenbos woordenboek… Genieten van de natuur en in alle rust herbronnen, eens even er helemaal tussenuit zijn, weg van dagelijkse beslommeringen staat niet gelijk met je vervelen, wel met ont-moeten.

Trek met je groep de natuur in tijdens een fikse wandeling, een ontspannende fietstocht of een leerrijke fotozoektocht. In de maanden april en mei, bijvoorbeeld, is een wandeling naar het nabijgelegen Hallerbos een goed idee om de wilde hyacinten te bewonderen. Ontdek nog meer wandelroutes

Wat valt er nog meer te beleven tijdens je meerdaagse uitstap in Hanenbos?

Wat de leeftijd van je deelnemers ook is, in Hanenbos hebben we een groot aanbod aan sport- en spelmateriaal voor zowel kinderen als volwassenen. Valt het weer tijdens jullie meerdaagse uitstap in Hanenbos misschien een beetje tegen? Dan hebben we hier op het domein zelf ook nog heel wat te beleven en te ontdekken! Voor teambuildings biedt onze teambuilding koffer beslist inspiratie. Een spelletje ‘Pictionary’, bijvoorbeeld, of een KUBB-spel, reuze-Mikado of een creatieve opdracht.

Naast het buitenleven in de natuur, kan je groep ook op avontuur op het bosbeleefpad, het lage touwenparcours,  of de 11 meter hoge klimmuur  (uiteraard met professionele begeleiding zodat alles veilig gebeurt).

Voor nog meer avontuurlijke sportactiviteiten tijdens je meerdaagse uitstap is het provinciedomein Huizingen nog een optie. Hier is Moev je rechterhand om je klas of groep sportief en beweeglijk te houden. Deze organisatie assisteert je ook in de opbouw van een bewegingsrijke schoolcultuur .

Beeldende expo’s en de educatieve dienst van Hanenbos

Tijdens een meerdaagse uitstap met je klas, jongerengroep of familie geniet je in Hanenbos van beeldende expo’s. Wees gerust, volwassenen beleven er ook plezier aan!

Jaarlijks organiseren we twee tentoonstellingen rond een actueel thema. Zo bieden we mogelijkheden om jongeren en kunst dichter naar elkaar toe te brengen. Aarzel niet om tijdens je meerdaagse uitstap of bosklassen onze lopende expo te bezoeken! Het educatief pakket , aangeboden door onze educatieve dienst, is speciaal samengesteld om de actuele expo te kaderen in een leermoment, een creatieve opdracht of gewoon een ontspanningsmoment. Het pakket zit steeds boordevol inspiratie en materiaal waarmee je klas of groep aan de slag kan.

Voor schoolkinderen van 6 tot 13 jaar heeft de educatieve dienst trouwens nog veel meer in petto. Verschillende educatieve mappen werken elk jaar een nieuwe activiteit uit rond het thema mensenrecht, zoals ‘samen dromen van een droomsamenleving’ en ‘geweldloos geweld’. Op onze website vind je meer informatie. Nog inspiratie nodig voor activiteiten en leermomenten? Neem dan zeker contact met ons op! 

Is er nog plaats dit jaar voor mijn meerdaagse uitstap?

De tijd vliegt, dus carpe diem en kom met je klas, groep, team, familie of vrienden genieten in Hanenbos! Of er nog plaats is dit jaar voor je meerdaagse uitstap, kom je te weten door het reservatieformulier op onze website in te vullen en te verzenden. Reserveren via e-mail of telefonisch is ook mogelijk.

O ja, hadden we al vermeld dat onze tarieven bijzonder democratisch zijn? Hanenbos is een initiatief van de Vlaamse gemeenschap. De prijzen en reserveringsvoorwaarden hangen af van de categorie waartoe je behoort. Ontdek ze op onze website !

In Hanenbos bieden we sowieso kwaliteit. Daar gaan we prat op en we zijn ook trots dat ons werk bekroond is met het Quality Label van de Raad van Europa. 

Blader zeker nog wat verder op onze website voor nog meer informatie. Heb je praktische vragen of is er bepaalde informatie die je niet kan vinden? Een van onze onthaalmedewerkers helpt je graag verder!

Tot binnenkort voor je meerdaagse uitstap in Hanenbos!

Deel deze pagina: