Nieuwe buitenomgeving voor Hanenbos

In Hanenbos, het Centrum voor Jeugd, Natuur en Avontuur in Dworp, zijn de werken gestart voor de heraanleg van de buitenomgeving. De verharding wordt nagenoeg volledig weggehaald. “Grijs maakt plaats voor nog meer groen in Hanenbos”, zegt directeur Guy Uyttebroeck. 

Er beweegt heel wat in de centra van Destelheide en Hanenbos in Dworp. In Destelheide wordt in mei de opening verwacht van de gloednieuwe slaapblok en wat later volgt de renovatie van de bestaande blokken. In Hanenbos wordt de buitenomgeving aangepakt. “De werken daar zijn onlangs gestart”, vertelt directeur Guy Uyttebroeck. “Bedoeling is om de buitenomgeving nog groener, kindervriendelijker en veiliger te maken.” 

Nieuwe parking

Hanenbos krijgt een nieuwe parking, die verder weg ligt van het gebouw. Nu wordt er geparkeerd op het voorplein en op drukke momenten ook in de zones rond de inrit en langs de bosrand. “De nieuwe parking ligt duidelijk afgescheiden van het gebouw en dichter bij de in- en uitgang van het domein”, verduidelijkt Guy Uyttebroeck. “We kiezen zo voor meer veiligheid en voor een duurzaam alternatief, want de nieuwe parking krijgt een waterdoorlatende ondergrond met lavasteen. Voor de aanleg van de parking hebben we het maximale aantal bomen gespaard. We zijn zeer omzichtig te werk gegaan. In totaal zal er dankzij vernieuwde buitenomgeving meer groen zijn dan voorheen. We zijn blij dat de provincie ons, na de oorspronkelijke weigering van de vergunning door de gemeente, in beroep gevolgd is in die argumentatie.”

Groen voorplein en zitplek tussen de bomen

Ook op het voorplein moet asfalt plaats ruimen voor groen. Het plein wordt verkeersvrij gemaakt en krijgt zitbanken en een klein podium. “Zo wordt het een plek waar kinderen in alle veiligheid kunnen spelen”, zegt Guy Uyttebroeck. “Aan de achterkant van het gebouw van Hanenbos komt ook een nieuwe, groene zitplek tussen de bomen.” De werken zouden tegen de zomer moeten afgerond zijn. In het najaar volgt de aanplanting van het nieuwe groen. 

Deel deze pagina: