Teambuilding locatie voor jong en oud dichtbij Brussel

Teambuilding in Hanenbos

De natuur, jezelf en je team opbouwen in Hanenbos

Hanenbos is niet alleen de naam van ons verblijfs- en vormingscentrum. Het is ook de naam van een natuurgebied in de Belgische gemeente Beersel, in de groene rand van Brussel. Voor scholen, bedrijven en andere organisaties uit zowel Vlaanderen als Wallonië, een uitgelezen locatie voor teambuilding en andere activiteiten.

In Hanenbos beschikken we over een groot aanbod sport- en spelmateriaal en een boeiende teambuilding koffer die je beslist zullen inspireren tijdens de organisatie van je teambuildingsdag of  -verblijf voor kinderen of volwassenen. Wat doet je groep als hij verdeeld is in verschillende teams en ‘Pictionary’ of ‘Wie ben ik’ speelt? Of een KUBB-spel, reuze-Mikado of een creatieve opdracht? De opdrachten in de teambuilding koffer zijn handig opgedeeld per leeftijdscategorie. Lagereschoolkinderen, adolescenten en volwassenen kunnen er zowel binnen als buiten mee aan de slag!

Ons lage touwenparcours is ideaal voor iedereen met hoogtevrees. Niet zo heel erg veel boven de grond kunnen je teams elkaar aanmoedigen om het parcours helemaal af te leggen. Het winnende team is het team dat al zijn leden het snelst naar de overkant loodst, bijvoorbeeld. Niet zozeer wat je groepsleden kunnen, maar hoe ze het aan boord leggen is hier van belang. Voor de durvers is er onze klimmuur van 11 m hoog. De professionele begeleiders van Hanenbos zorgen ervoor dat alles veilig gebeurt.

Teambuilding in de omgeving van Hanenbos

In de prachtige omgeving van ons centrum in Hanenbos zijn er nog meer mogelijkheden voor je groep om het onderlinge vertrouwen, de communicatievaardigheden en de samenwerking aan te scherpen. Vanuit ons domein kan je een wandeling met opdrachten naar het kasteel van Beersel organiseren.

Via de app Actionbound word je via trage wegen naar deze prachtige waterburcht geleid. Voor klasjes van de 2de en 3de graad lager onderwijs organiseert het kasteel een interactieve rondleiding, die je ook als teambuildingmomenten kan inkleden. Ideale activiteiten voor ‘kasteeldagen’ met je leerlingen! Een soort bosklas , specifiek gericht op alles wat met kastelen te maken heeft.

Ons verblijfs- en vormingscentrum Hanenbos behoort tot de gemeente Dworp. Tijdens een fotozoektocht kunnen je teams de gemeente en het provinciedomein Huizingen ontdekken. Maak er gerust een wedstrijdje van zodat je groep ontdekt hoe goed ze met elkaar kunnen samenwerken. En… er hoeft niet altijd één winnaar te zijn, toch?

Teambuilding op een prachtig domein met de juiste infrastructuur

Of je nu op stap bent met je klas, een teambuilding houdt met je collega’s of een vergadering met het bestuur van je vereniging, het domein en de infrastructuur van Hanenbos bieden je alles wat je nodig hebt, en meer. Ruimte, natuur, werkruimtes, lokalen, vergaderzalen, eindeloze mogelijkheden om de echte mens en het hechte team naar boven te halen…

Trouwens… wist je dat Hanenbos een eigen natuureducatieve dienst heeft waarmee je de samenwerking tijdens jouw teambuilding activiteiten een extra dimensie kan geven? Neem gerust contact op met een van onze onthaalmedewerkers voor meer informatie!

Buiten inspiratie voor de geest zorgt Hanenbos nog op een andere manier om de innerlijke mens te voeden. Ons restaurant biedt een ruim aanbod gezonde voeding, gericht op groepen met vaak een grote honger van al die buitenactiviteiten. Iets tussendoor drinken kan in de gezellige bar met ontspanningsruimte. Daarnaast behoort catering op maat ook tot de mogelijkheden.

Kennismakings- en teambuildingsdagen

Bedrijven en andere organisaties, jeugdgroepen, scholen, verenigingen, toneel- en muziekgroepen bijvoorbeeld, zijn welkom om gebruik te maken van de infrastructuur in Hanenbos voor het organiseren van kennismakingsdagen, teambuildingsdagen, kasteeldagen, je jeugdbewegingsjaar, een congres, een seminarie, een opleiding, een dansles om kennis te maken met je dansschool, een repetitie om je toneelschool te leren kennen, de leiding van je sportclub op elkaar af te stemmen voor het nieuwe seizoen, enzovoort, enzovoort.

Een event opzetten, is niet altijd eenvoudig, maar met de juiste locatie kom je al een heel eind. Hanenbos heeft niet alleen de juiste infrastructuur en is prachtig gelegen in de natuur van de groene rand van Brussel, het domein is ook gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en zelfs met de fiets!

Wil je kennis maken met Hanenbos? Ken je ons domein en infrastructuur al, maar geniet je ervan om samen met je gezin of vrienden buiten te zijn in de natuur? Hou zeker onze evenementenkalender in de gaten voor onze activiteiten, zoals de jaarlijkse  Brunch in het Bos of de Mysterieuze bossen.  

Morgen doen we nog een dagje teambuilding

Heb je aan één dag teambuilding niet genoeg? Nu je toch aan Hanenbos denkt, waarom er niet een twee- of meerdaagse van maken? Aarzel niet om je teambuilding te combineren met een heerlijke nachtrust in een van onze accommodaties! We hebben kleine kamers, we hebben grote kamers en zelfs een appartement!

Leef je vóór het slapengaan nog maar eens lekker uit op de dansvloer. Of praat bij mooi weer in de zomer buiten op het terras nog even na met een frisse pint en maak kennis met andere gasten.

Blader zeker nog wat verder door onze website! Je vindt er nog veel meer informatie, ook over tarieven en reservering en. Heb je praktische vragen of vind je niet direct de informatie die je nodig hebt? Een van onze onthaalmedewerkers helpt je graag verder! Ben je op zoek naar een locatie voor een vergadering, bosklas of sportkamp ? Daar is Hanenbos de uitgelezen locatie voor!

Zien we jou en je team binnenkort voor een teambuilding? We verwelkomen je graag!

Deel deze pagina: