Vergaderen in de groene rand van Brussel

Vergaderen in Hanenbos

Waaraan moet de ideale vergaderlocatie voldoen?

De ideale vergaderzaal is voor iedereen een beetje anders, terwijl de basisbehoeften voor iedereen natuurlijk dezelfde zijn: een goede infrastructuur, de nodige faciliteiten, comfort, netheid, functionaliteit, een goede verlichting, voldoende daglicht, de juiste apparatuur, catering … om er maar enkele te noemen. In Hanenbos springen toch wel drie extra’s in het oog.

  •  Ten eerste is er de ligging in het midden van een prachtig bos in de groene rand van Brussel. Je vergadert met je team in alle rust en daarbij heeft elke ruimte uitzicht op de groene omgeving. Dat kan best inspirerend zijn.
  • Ten tweede biedt Hanenbos niet alleen vergaderruimtes. Bij ons kan je ook overnachten in kleine en grote kamers. We hebben zelfs een appartement waar 20 personen kunnen verblijven. Handig voor meerdaagse bijeenkomsten, meetings, conferenties, vergaderingen, teambuildings, congressen of andere evenementen.
  •  Ten derde is Hanenbos, in het afwisselende Pajottenland en dicht bij Brussel, gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de fiets of de auto. Hoe duurzamer het vervoer, hoe beter natuurlijk! 

Vergaderen in Hanenbos? Haal meer uit je vergadermomenten

Nu je toch in Hanenbos bent voor een vergadering of opleiding, waarom niet meer dan het ‘gewone’ uit dit moment halen door te combineren met een indoor en/of outdoor activiteit! Wat de leeftijd van je teamleden ook is, op en rond het domein van Hanenbos zijn er tal van mogelijkheden. Wil je er niet meteen een teambuildingactiviteit van maken, maar gewoon een ontspanningsmoment? Het kan allemaal!

Plan tussen je vergaderingen door een ontspannende wandeling in het bos van het domein, of daarbuiten, de wijdere omgeving in. De app Actionbound leidt je groep via trage wegen naar het kasteel van Beersel. Een fotozoektocht in Dworp en het provinciedomein Huizingen is dan weer een optie voor wie de omgeving wil ontdekken. De medewerkers van het onthaal vertellen je er alles over! 

Geen tijd om te spelen tijdens een vergadering

Of juist wel? Juvenalis zei ooit ‘Mens sana in corpore sano’ – ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. Verminder het stressniveau van je verblijf door de vergaderingen te combineren met wat beweging in de vredige natuur van Hanenbos. Frisse lucht heeft immers een positieve invloed op de hersenen. Voeg daarbij nog een ontspannende break met een houten outdoor spel, een reuzespel of een frisbeewedstrijdje en de gemoederen bedaren, discussies geraken opgelost en knopen worden doorgehakt waardoor je slotvergadering loopt als een fluitje van een cent.

Van vergaderen krijg je honger

Vergaderen vergt energie – en de andere activiteiten tussendoor ook. Natuurlijk is het verblijfs- en vormingscentrum Hanenbos daarop voorzien. In ons restaurant serveren we drie heerlijke maaltijden per dag en donderdag is Veggiedag.

Zijn er speciale voedingswensen? Dat weten we graag vóór je komst, zodat we hier zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden. Catering op maat is ook mogelijk, want misschien heb je trek in een koffiepauze met koffiekoekjes of een heerlijk stukje fruit. Of heeft je groep een voorkeur voor belegde broodjes of liever een barbecue? Je kan het allemaal vooraf bestellen.

Na het vergaderen even napraten in de bar

Neem je graag een pauze, weg van de vergaderruimte? Wil je aan het einde van de dag even napraten bij een glaasje bier? Of wil je het glas heffen op de uitkomst van je vergaderingen? Dan ben je van harte welkom in de gezellige bar en de ontspanningsruimte.

Overnacht je ook in Hanenbos? Leef je vóór het slapengaan gerust uit op de dansvloer of houd een kickerwedstrijdje met je vrienden. Als het weer het in de zomer toelaat, kan je ook lekker buiten zitten op het terras en eventueel nog wat brainstormen met de collega’s of kennismaken met andere gasten.

Welke vergaderruimte heb je nodig?

Dat Hanenbos een geschikte vergaderlocatie is, staat buiten kijf. De kans is groot dat we voor jouw vergadering niet alleen de juiste vergaderruimte hebben, ook voor een nationaal of internationaal congres, seminarie, vakbeurs, opleiding, teambuilding of een ander evenement voor je bedrijf, organisatie of klas, vind je hier alles wat je nodig hebt.

Je hebt de keuze uit drie zalen en vier vergaderlokalen:

  •  Een eerste zaal heeft langs 2 zijden een grote raampartij met zicht op het bos.
  •  Een tweede zaal is enkel langs buiten bereikbaar en biedt iets meer afzondering.
  •  Een derde zaal heeft een verplaatsbare wand. Handig als je de groep in twee wilt delen.
  • Daarnaast heb je in Hanenbos nog eens vier vergaderlokalen, die zonder meer geschikt zijn voor diverse activiteiten met kleine tot middelgrote groepen.

 Elke zaal en elk lokaal is voorzien van de nodige infrastructuur en apparatuur in functie van jouw behoeften. Meer informatie vind je al op de website, maar neem gerust contact op met een van onze onthaalmedewerkers als je een praktische vraag hebt!

Een vergaderruimte reserveren en betalen

‘Aan een prachtige locatie zoals Hanenbos hangt vast een stevig prijskaartje’, horen we je al denken. Nee hoor! Hanenbos behoort tot de vzw ADJ, een organisatie die gesteund wordt door de Vlaamse Overheid. Wat je betaalt en de reserveringsvoorwaarden hangen af van de categorie waartoe je groep behoort.

Een groep die tot een bedrijf behoort, bijvoorbeeld, hoort bij categorie 4. Binnen deze categorie kan je tot 1,5 jaar van tevoren je vergaderruimte en/of accommodatie reserveren. Zijn de teamvergaderingen of teambuildingmomenten binnen je organisatie nog niet gepland? Dan helpt het misschien al om een vergaderzaal en/of verblijf in Hanenbos te reserveren, wat kan via onze website!

Voor meer informatie en antwoorden op praktische vragen helpen onze onthaalmedewerkers je graag verder!

En ben je op zoek naar een locatie voor een bosklas of sportkamp , dan kan je ook in Hanenbos terecht!

We verwelkomen je graag!

Deel deze pagina: