Kunstendag voor Kinderen 2023

Op zondag 19 november is het zover: dan vieren we samen met CC De Meent de twaalfde editie van Kunstendag voor Kinderen die helemaal in het teken staat van het thema ‘topstukken en het topstukkendecreet’. Hiermee wil de Vlaamse overheid zeldzame en onmisbare voorwerpen in Vlaanderen beschermen en in kaart brengen. Na het nodige speurwerk in de databank waren we het al snel eens: dit jaar zetten we de kleurrijke topstukken van kunstenaar Rik Wouters en zijn collega-fauvisten in de schijnwerpers!


Laat je inspireren door de mooie herfstkleuren op het betoverende domein van Hanenbos en kruip voor één namiddag in de huid van de fauvistische schilder Rik Wouters, wiens grote muze het Brabantse landschap was.

We richten twee gratis artistieke ateliers in die vertrekken vanuit de kunstwerken van Rik Wouters:

FAUVE EN HET MAGISCHE BOS (3-7 jaar) (14u of 16u)

In ons magische bos woont het wezentje Fauve. Zij is verdrietig

omdat de bomen hun kleuren beginnen te verliezen.

Help jij haar het bos terug leven in te blazen?

Deelname van een volwassene wordt verwacht.

 

ATELIER MASTIEK - GEKLEURD KIJKEN (8-12j) (15u)

Met een verteltheater in de hand wandel je door het prachtig groen van Hanenbos. Je komt er meer te weten over de grote Belgische schilder Rik Wouters die hier vlakbij woonde. 

Samen ontdekken jullie alles over zijn muze, zijn favoriete model, Nel. Je laat je door de schilderijen van Rik Wouters leiden om je eigen favoriet persoon van kunstig liefs te voorzien. Bij elke vertelstop komt er een stukje van je eigen kunstwerk bij. 

Na anderhalf uur wandel je weer naar huis, met een hoofd vol weetjes over Rik Wouters en een hart vol liefde voor jouw favoriete persoon.

Al helemaal wild van deze planning? Zet dan met stip zondag 19 november 2023 in je familieagenda en reserveer je plaatsje via info@hanenbos.be

Wat? artistieke workshops rond kunstenaar Rik Wouters
Wie? het hele gezin met kinderen van 3 t.e.m. 12j.
Waar? Hanenbos, Centrum voor Jeugd, Natuur & Avontuur. Lotsesteenweg 103, 1653 Dworp
Wanneer? 19/11/2023, 13u30-17u30

Deel deze pagina: