Zitten op kunst

Buitenkunst

Ons nieuwe zitmeubels al gespot in Hanenbos? Ze zijn het resultaat van een vruchtbare samenwerking met LUCA School of Arts. 

'The Inverted Bee' (Cisco Schepens)

De ‘Inverted Bee’ is een ontwerp van Cisco Schepens, die in 2023 afstudeerde aan de Brusselse LUCA School of Arts. Je vindt ze in in aan het eind van het Hanenbospad. “Toen we met de studenten van het tweede jaar Interieurvormgeving aan LUCA School of Arts jullie domeinen bezochten, werd mijn aandacht getrokken door het verhaal van de zeldzame groene zandbij er voorkomt. Ik werd getriggerd door de grote hoeveelheid ruimte die dat ogenschijnlijk kleine insect innam op het terrein. Hoe ziet deze groene zandbij eruit? Wat maakt hem zo bijzonder? In mijn schetsen begon ik de groene zandbij steeds verder te abstraheren. Ik deed dat door de verschillende lichaamssegmenten visueel uit elkaar te halen. Bijen kunnen ultraviolet licht zien, terwijl mensen dat niet kunnen. Dat zorgt ervoor dat bijen bij wijze van spreken een heel andere wereld waarnemen. Er is één kleur die blijkbaar zowel mensen als bijen ongeveer op dezelfde manier ‘zien’ en dat is fel oranje.”

“Ik wil dat mensen met mijn ontwerp interageren op een manier die hen uitdaagt en inspireert. Daarom bestaat ‘The Inverted Bee’ uit vier losstaande onderdelen die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Het moedigt mensen aan om te experimenteren en te ontdekken hoe ze er het beste gebruik van kunnen maken en zowel de ‘poten’ als het ‘lichaam’. ‘The Inverted Bee’ nodigt mensen uit om kunst, natuur en architectuur te ervaren op een nieuwe en boeiende manier.”

Deel deze pagina: