Planningsdagen jeugdwerk in een natuurlijk kader

Planningsdagen jeugdwerk midden in de natuur

Planningsdagen voor de start van een nieuw jeugdwerkjaar 

Wie aan jeugdwerk doet, staat elk jaar voor een nieuwe uitdaging en dat moet degelijk voorbereid worden. Daarom organiseren de meeste jeugdverenigingen, cultuureducatieve verenigingen, verenigingen voor informatie en participatie, sociaal-culturele jeugdwerkgroepen, toneelverenigingen, sportverenigingen … kortom, elke organisatie die zich toelegt op jeugdwerk, jaarlijks minstens één planningsdag, sommige zelfs meerdere planningsdagen.

En terecht, want jongeren verdienen de aandacht die ze nodig hebben om te groeien en te ontwikkelen, te spelen en te leren, om creatief en/of sportief bezig te zijn en zichzelf te ontdekken.

Een onvoorbereid seizoen verloopt chaotisch, stoot snel aan tegen verveling en leidt tot drop-out omwille van het ontbreken van boeiende leermomenten. Een goed doordachte planning is dan ook van essentieel belang voor het welslagen van je jeugdwerkproject.

Kies voor een planningsdag in het natuurlijke kader van Hanenbos

Voor een brainstormsessie over jeugdwerk hebben je hersenen zuurstof nodig. Ons centrum in Hanenbos, midden in de natuur in de groene rand van Brussel, is daar de ideale plek voor.

Wedden dat je hier veel inspiratie vindt? Niet alleen voor de activiteiten die je in de lokalen van jouw jeugdwerkvereniging wenst te organiseren, maar misschien ontdek je ook wel mogelijkheden voor jouw jeugdgroepen in en om het Hanenbos-domein zelf zoals:

 

Ontdek alle mogelijkheden en aarzel niet om ze hier tijdens je planningsdagen ook uit te testen! Wedden dat we je meerdere keren in Hanenbos mogen verwelkomen?

Alles voorzien in Hanenbos voor jouw jeugdwerk planningsdag

Welke activiteiten gaan deel uitmaken van het jaarprogramma voor jullie vereniging? Wat zijn de doelen en uitdagingen voor jouw organisatie? Werken jullie per weekthema? Word jullie vorm van jeugdwerk ingedeeld in maandelijkse projecten? Of volgen jullie de vier seizoenen? Bespreek jullie ideeën uitvoerig in onze uitgebreide infrastructuur.

Naast de natuur en de frisse lucht vind je in Hanenbos alle nodige accommodatie om jullie jaarplanning op te stellen. Zo staan in Hanenbos 3 grote werk- of vergaderzalen en 4 kleinere lokalen ter beschikking, allemaal met uitzicht op de groene omgeving. De zalen zijn niet alleen geschikter voor iets grotere groepen maar ook als repetitieruimte. De lokalen zijn ideaal om te vergaderen, voor workshops, brainstormingssessies tijdens jullie planningsdagen, enzovoort.

Al het nodige praktische materiaal is voorhanden, al naargelang de ruimte die je verkiest voor jouw doel: een verplaatsbaar whiteboard of liever een digitaal bord? Tafels en stoelen volgens een bepaalde opstelling? Een flipchart of flipover, een beamer, geluids-/muziekinstallatie en natuurlijk gratis wifi!

Iets nodig wat niet bij een van onze zalen of lokalen vermeld staat? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Food for the soul tijdens planningsdagen voor jeugdwerk in Hanenbos

Is één planningsdag niet voldoende voor het opstellen van het jaarprogramma voor je jeugdvereniging? Maak er dan een meerdaags brainstormweekend van! Je kunt ook combineren met een teambuilding activiteit. En misschien wil je ook wat extra tijd om teamleden, leiders, trainers of vrijwilligers in de bloemetjes te zetten…

In Hanenbos vind je kwalitatieve accommodatie en mogelijkheden voor allerhande activiteiten die

  • energie geven
  • de teamspirit verhogen
  • inspiratie bieden
  • rust in het hoofd brengen
  •  ruimte om van het jeugdwerkjaar iets prachtigs te maken

 Wist je trouwens dat vele jeugdgroepen, van allerhande organisaties en verenigingen, regelmatig naar Hanenbos komen voor een dag- of weekendactiviteit? 

Food for the body tijdens planningsdagen voor jeugdwerk

Nog een belangrijk onderdeel voor jouw planningsdag - of worden het toch planningsdagen… - is volwaardige voeding. Natuurlijk zorgen we in Hanenbos daar ook voor! In ons restaurant serveren we drie heerlijke maaltijden per dag.

Zijn er voor je groep specifieke voedingswensen, zoals vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij of halal? Laat het ons weten vóór je aankomst en we houden er zoveel mogelijk rekening mee! Donderdag is bij ons sowieso Veggiedag. Catering op maat is ook een mogelijkheid.

Pardon, wat vroeg je? Wat is het voordeel van een weekend blijven om je jaarprogramma samen te stellen of een tussentijdse evaluatie te houden? Dan praten we nog wat na en ronden de eerste dag ietsjes later op de avond af met een frisse pint in de gezellige bar of buiten op het terras tijdens een heerlijke zomeravond…

De hamvraag voor sommigen: hoeveel kost het om planningsdagen in Hanenbos te houden?

Het tarief dat je betaalt en de reserveringsvoorwaarden hangen af van de categorie waartoe je organisatie of vereniging behoort. De tarieven zijn zeer interessant en democratisch, want Hanenbos is een dienst en infrastructuur van de Vlaamse Gemeenschap met een hart voor jeugdwerkorganisaties die hun doelen wensen te behalen.

In Hanenbos bieden we sowieso kwaliteit. Daar gaan we prat op en we zijn ook trots dat ons werk bekroond is met het Quality Label van de Raad van Europa. Hanenbos is het eerste jeugdcentrum in België dat deze erkenning heeft ontvangen en veroverde meteen de zesde plaats in Europa!

Overtuigd? Reserveer dan zeker op tijd! Dat kan via onze website , via e-maill of neem contact op met een van onze toffe medewerkers!

We helpen je graag om je jaarlijkse, maandelijkse of wekelijkse planningsdag of -dagen te organiseren! 

Deel deze pagina: