Bosklassen in het vooruitzicht? Hanenbos, de perfecte locatie voor jouw klas!

Bosklassen in Hanenbos

Op bosklassen in Hanenbos, daar valt heel wat te beleven

Wat het thema van je bosklas of de leeftijd van je leerlingen ook is, Hanenbos inspireert jou om samen met je pupillen fantastische avonturen te beleven. In ons speelbos, bijvoorbeeld, zorgen het lage touwenparcours en de klimmuur van 11 m hoog voor een spannende ervaring. Uiteraard staan de professionele begeleiders van Hanenbos tot je beschikking!

Een tegelijk boeiende en leerrijke ervaring voor je klas is het bosbeleefpad . Niet zomaar een wandeling van 1 km, maar eentje met allerlei spelletjes, speeltoestellen en spannende opdrachten. Wedden dat je scholieren ze allemaal willen ontdekken?

Heb je nog een ander idee voor een doe-activiteit met je klas? We stellen graag met jou een op maat pakket samen met talrijke mogelijkheden speciaal gericht op kleuters en kinderen van de lagere school. Neem gerust contact met ons op. 

 

Bosklassen met afwisselend sport en spel in Hanenbos

Buiten spelen in het bos, de natuur verkennen, allerlei planten en diertjes ontdekken, ravotten en rennen. Niets is zo plezant als tijdens de bosklassen eens lekker stoer te doen, maar ook te lachen en te giechelen. Elkaar helpen en beter leren kennen. Talenten ontdekken of verder ontplooien. In Hanenbos in het Pajottenland kan het allemaal!

Hanenbos is niet alleen ideaal om buiten (en binnen, als het weer wat minder is) te spelen, we hebben er ook voor gezorgd dat de kinderen tijdens bosklassen er volop hun sportkriebels kunnen uitleven. Hanenbos heeft een afgebakend, geasfalteerd sportveld om te voetballen en te basketballen.

Sport- en spelmateriaal kan je via het onthaal ontlenen. In Hanenbos vind je een ruim aanbod voor zowel binnen- als buitenactiviteiten! Met onze houten outdoor spellen, reuzespellen, gezelschapsspellen en al het materiaal in onze spelkoffer vervelen je leerlingen zich nooit. Bovendien geven ze jou, als leerkracht of begeleider, inspiratie voor talrijke toffe leermomenten.

Tijdens je bosklassen nog meer ontdekken buiten het domein van Hanenbos?

Een of twee keren op bosklassen met dezelfde groep in Hanenbos, dan denk je misschien dat de mogelijkheden snel uitgeput zijn. Niets is minder waar!

Tijdens een weekje bosklassen valt er in de omgeving van het verblijfs- en vormingscentrum Hanenbos voor jouw groep nog heel wat meer te beleven. Zo zijn er op het domein van Huizingen mogelijkheden te over om te sporten, te spelen, nog meer over de natuur te weten te komen tijdens een natuur educatieve activiteit en te robbedoezen. Voor een lesje in middeleeuwse bouwkunst is het kasteel van Beersel de uitgelezen locatie. Wedden dat de waterburcht tot de verbeelding van je leerlingen spreekt? Een keertje met je klas uitwijken naar de Brusselse hoofdstad voor een uitstap naar een kindermuseum behoort ook nog tot de mogelijkheden! 

Spijs en drank voor hongerige magen en dorstige kelen

Spelen, verkennen en beleven, je zou van minder honger en dorst krijgen. Daarom zijn we in Hanenbos goed uitgerust om jouw groep tijdens bosklassen, jeugd- en/of sportkampen te voorzien van de nodige kindvriendelijke voedingsrijke maaltijden.

In ons restaurant  verwelkomen we je klas of groep voor een uitgebreid ontbijt, lunch met saladbar en avondmaal met zelfbediening. Voor elk wat wils. En zijn er speciale voedingswensen voor sommige kinderen of heel de groep, dan horen we die graag voordat je met je groep in Hanenbos aankomt.

We weten dat volwaardige voeding voor groeiende kinderen en jongeren (en ook voor wie een beetje ouder is) enorm belangrijk is. Daarom hebben we donderdag bewust omgedoopt tot Veggiedag. Smullen of smoelen trekken: die dag staat er voor iedereen een vegetarische maaltijd op het menu! Zo trek je het natuurthema van je bosklassen helemaal door tot in de buikjes van je leerlingen. 

Bosklassenaccommodatie voor kleine en grote klassen of groepen

Voor leerlingen zijn bosklassen of een sportkamp niet compleet zonder avondspel en daarna in bed waar we tot een stuk in de nacht verhalen vertellen, stilletjes lachen en giechelen. Of ja, proberen wat fratsen uit te halen zonder dat de juf of meester het ziet…

Hanenbos zou Hanenbos niet zijn, als we daar ook niet aan gedacht zouden hebben! In ons verblijfs- en vormingscentrum zijn er voor jouw bosklassen verschillende accommodatiemogelijkheden ter beschikking. Kies je kleinere of grotere kamers of het appartement ? Keuze te over en wat bijzonder is: je bent altijd omringd door de natuur.

Zijn al deze mogelijkheden wel te betalen voor je bosklassen?

Vooral als het om jongeren gaat die op bosklas of sportkamp gaan, is het belangrijk om de kosten zo laag mogelijk te houden. Hanenbos is een initiatief van de Vlaamse Overheid en helemaal gericht op jeugdwerk. Daarom betaal je in Hanenbos volgens de categorie waartoe je groep behoort.

Groepen binnenlandse lagere schoolkinderen die op bosklassen komen bijvoorbeeld, behoren tot categorie 2 waar heel democratische tarieven en interessante reserveringsvoorwaarden gelden. Binnen deze categorie kun je al 2,5 jaar vooraf je plekje reserveren. Bovendien krijgen groepen met kleuters nog een extra korting op de maaltijden.

Van uitstel komt vaak afstel, dus waarom niet meteen vandaag reserveren?

Jouw locatie voor je volgende bosklas of sportkamp?

Dus, juf of meester die met je klas een bosklas organiseert. Of sportmonitor, begeleider binnen een jeugdvereniging of leider van een jeugdbeweging, die voor eender welke andere vorm van jeugdwerk een kamp, een bivak of sportkamp voorbereidt…

Ben je...

... overtuigd dat Hanenbos jouw volgende locatie wordt?

Of ben je al bij ons te gast geweest? Dan kunnen we ons voorstellen dat de tijd die je in Hanenbos voor een bosklas of sportkamp hebt doorgebracht veel te kort was. Geen nood! We verwelkomen je met plezier zo snel mogelijk terug voor nog meer avonturen met je groep.

En wil je meer weten, dan vind je heel wat informatie op onze website . Heb je praktische vragen of ontdek je liever nog meer mogelijkheden voor bosklassen of sportkampen? Neem gerust contact met ons op . We helpen je graag verder. Niet alleen vóór, maar ook tijdens je verblijf.

Meteen je verblijf reserveren voor je volgende bosklas of sportkamp? 

Tot binnenkort in Hanenbos in het Pajottenland, de groene rand van Brussel! 

Deel deze pagina: