Vorige expo's

Expo 2021 - Het heerlijke eiland van koning Torelore

'Als u niet om kunt met andere gewoonten, dan kunt u beter niet reizen'

‘Het heerlijke eiland van koning Torelore’ is een sprookje geschreven door Sylvaine Hinglais, geïllustreerd door Tom Schamp. In de tentoonstelling wandel je door een origineel verhaal over diversiteit, mensenrechten en verdraagzaamheid, verpakt in een fantasierijk sprookje. Laat je leiden door de wijze woorden van koning Torelore 'Als u niet om kunt met andere gewoonten, dan kunt u beter niet reizen' en vat je reis doorheen de gedetailleerde illustraties aan. 

Lees hier het interview met Tom Schamp.

Expo 2019 - De serres van Mendel

'Uit elke vrucht komen zaden, en elk zaadje kan een nieuwe plant worden ' 

Prachtige, zeer gedetailleerde tekeningen van Jurgen Walschot bij het verhaal 'De serres van Mendel', geschreven door Kristien Vanlierde

Reya kent elk hoekje van de serres, want ze woont er al haar hele leven, samen met Mendel. Hij zorgt voor alles wat leeft onder de grote, groene koepels en let erop dat er niets gezaaid wordt wat daar niet thuishoort. Op een dag maakt Reya een fout die enorme gevolgen heeft. Voor Mendel, voor de serres én voor haarzelf.

De serres van Mendel is een verhaal over sterrenhemels en donkere kelders, over varens en vlammen. En over een onwaarschijnlijke vriendschap. Want vriendschap is veel groter dan welke koepel dan ook.

Expo 2018 - Boom - Boom

'De eekhoorns hadden alles: lekkere eikels, twijgjes en takjes om nesten mee te bouwen, bladeren tegen de regen en de zon, genoeg schors en mos om hun nestjes zacht en warm te houden. Midden in het grote niets was deze boom alles.'

De eekhoorns van Eikrijk zijn ervan overtuigd dat de boom waarin zij wonen de wereld is. Verder is er niets, volgens hen. Tot er een vogel overvliegt met een takje van een andere boom. Die ontdekking zet alles op losse schroeven. Is er een andere boom? En wat als er nog andere eekhoorns zijn? Boom-Boom is een ontroerend verhaal over vriendschap, vluchtelingen en pluimstaarten. 

Het verhaal werd geschreven door Dimitri Leue en geïllustreerd door Sabien Clement

Deel deze pagina: