Sportdag in Hanenbos

Sportdag in Hanenbos, midden in de groene rand van Brussel

Sportdagen voor scholen in Hanenbos bij Brussel

Een sportdag voor jouw klas organiseren is nog nooit zo eenvoudig geweest. Of je leerlingen nu kleuters zijn, leerlingen van het lager of secundair onderwijs, iedereen beleeft in Hanenbos de sportdag van zijn leven.

Om sportdagen voor scholen zo leerrijk, sportief en tof mogelijk te maken, hebben we voor jou een heel assortiment aan activiteiten en materialen waar je gebruik van kunt maken.

Klauteren, ravotten en wedstrijdjes houden

Wat de leeftijd van je leerlingen ook is – van kleuters tot het 6e jaar secundair onderwijs - in Hanenbos heb je mogelijkheden te over om te bewegen. En dat is toch waar het op aan komt tijdens een sportdag! Bewegen om al het zitten op de schoolbank flink te compenseren en kinderen aan te zetten om meer aan sport te doen, in plaats van spelletjes te spelen op elektronische toestelletjes.

Wat dacht je van het lage touwenparcours ? Hier kunnen je leerlingen naar hartenlust klauteren en acrobatentoeren uithalen. En durft je hele klas 11 m hoog klimmen op de klimmuur ? Of moedigen de durvers een minder heldhaftig klasgenootje aan om toch de top te bereiken en ook te genieten van het prachtige uitzicht daarboven? Durven en elkaar helpen gaan hand in hand tijdens een leerrijke sportdag.

En, met alles wat er in onze sportkoffer zit, trektouwen en frisbees bijvoorbeeld, kan je zo enkele wedstrijdjes organiseren. Om jou te helpen in een handomdraai een sportdag voor scholen op touw te zetten, zit er natuurlijk nog veel meer in deze koffer! Voor de echte sportkriebels is een baseball- en hockeywedstrijd misschien een tof idee of laat je leerlingen lekker uitleven op ons afgebakende, geasfalteerde sportveld om te voetballen, te basketballen of om er estafette- of loopspelen te organiseren.

Spelen is ook sporten

Tijdens een sportdag hoef je niet persé te sporten om je leerlingen tot bewegen aan te zetten. Misschien zijn er studentjes in je klas die helemaal niet van de ‘klassieke’ sporten houden. In dat geval biedt het spellenaanbod in Hanenbos ongetwijfeld een uitkomst!

Vier op een rij, mikado en bingo. Nee, niet om binnen op een tafel te spelen, maar buiten! Want deze spellen in reuzeformaat zijn toch wel heel iets anders. En er zijn nog andere spellen voor buiten, zoals KUBB en houten outdoor spellen.

Tijdens een wandeling van 2 km langs het bosbeleefpad gaat je klas op avontuur met allerlei spelletjes, speeltoestellen en spannende opdrachten. Wij zijn er steevast van overtuigd dat je leerlingen dit morgen nog een keer willen doen!

Sport- en spelmateriaal kan je via het onthaal ontlenen. Veel materiaal mag je gratis gebruiken, maar vergeet je niet om op voorhand te reserveren?

Morgen spelen en sporten we verder

Er is zoveel te doen en te beleven in Hanenbos dat één dagje bewegen en sporten veel te kort is! Waarom er niet een sport-tweedaagse, een sportweekend of zelfs een sportkamp van maken? In Hanenbos kan je immers ook verblijven in kleine of grote kamers. En we hebben zelfs een appartement waar je met 20 personen kan overnachten.

Trouwens, wist je dat er niet zo heel ver bij ons vandaan nog een domein is met vele mogelijkheden om te sporten en te bewegen? In het provinciedomein Huizingen vind je een grote roeivijver, een openluchtzwembad, een speeltuin en een plek voor strandvolley, om maar enkele activiteiten te noemen. Moev ontwikkelde een groot aanbod avontuurlijke sportactiviteiten in het provinciedomein waar gasten in Hanenbos al vaak dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Een wandel- en fotozoektocht nodigt uit tot nog meer beweging en leidt via trage wegen naar het kasteel van Beersel.

En valt het weer een beetje tegen, dan biedt de gezelschapspellenkoffer zeker soelaas. Nog iets anders in gedachten dan Twister, Pictionary of Weerwolven van Wakkerdam? Vraag gerust meer informatie aan onze onthaalmedewerkers om samen aan jouw wensen tegemoet te komen. 

Van sportdagactiviteiten krijg je honger 

Natuurlijk krijg je van sportdagactiviteiten en sportdagspelletjes reuzenhonger en dorst. Je zou van minder! Daarom zijn we in Hanenbos goed uitgerust om groepen kinderen en jongeren tijdens hun sportdagen, bosklassen, jeugd- en/of sportkampen te voorzien van voedende kindvriendelijke maaltijden.

In ons restaurant worden drie maaltijden per dag geserveerd: een flink ontbijt, lunch met saladbar en avondmaal met zelfbediening. Zijn er speciale voedingswensen voor een of meerdere leerlingen of voor heel de groep, dan horen we dit graag voordat je met je groep in Hanenbos aankomt.

We weten dat voor iedereen volwaardige voeding heel belangrijk is. Daarom hebben we donderdag omgedoopt tot Veggiedag. Die dag staat er voor iedereen een vegetarische maaltijd op het menu! 

Tarieven sportdagen voor scholen

Alle medewerkers in Hanenbos helpen je graag verder met meer informatie en/of eventuele begeleiding voor de sportdagen van jouw school.

Het domein Hanenbos is een initiatief van de Vlaamse Overheid en is gericht op jeugdwerking. Op onze website vind je onze uiterst democratische tarieven voor de vele diensten die we in Hanenbos ook voor sportdagen aanbieden. De prijs die je betaalt en de reserveringsvoorwaarden hangen af van de categorie waartoe je groep behoort. Vind je het tarief niet voor de dienst die jij nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en reservering.

Is je school wat verder weg gelegen? Dan is Hanenbos ook ideaal om enkele dagen te verblijven, bijvoorbeeld voor bosklassen . Ons centrum biedt ook heel wat mogelijkheden om te vergaderen.

Tot binnenkort voor je volgende sportdag in Hanenbos in het Pajottenland, de groene rand van Brussel!

Deel deze pagina: